پایان نامه حقوق در مورد : سوء نیت خاص – عنصر روانی در جرم
ب- سوء نیت خاص

جز دوم عنصر روانی در جرم پیش فروش ساختمان و کلاهبرداری از این طریق سوء نیت خاص، یعنی قصد بردن مال دیگری است فرد مرتکب با توسل به وسایل متقلبانه می تواند در پی اهداف مختلفی باشد، بردن مال غیر از طریق پیش فروشی. حال وجود و اثبات قصد خاص بردن مال دیگری برای تحقق جرم پیش فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی ضروری است. پس شخص مجرم وقتی که با یک شخص خریدار قرارداد منعقد نموده البته به صورت عادی نه به صورت رسمی، سوء نیت عام او محرز بوده و او تا اینجا مرتکب جرم شده ولی زمانی جرم تام می شود که سوء نیت خاص او محرز باشد یعنی باید مال دیگری (همان خریدار) به او داده شود و او پول آن قطعه زمین یا ساختمان را گرفته باشد که شخص مجرم بتواند از پول بدست آمده مجرم شناخته شود و سوء نیت خاص در این جرم قصد ضربه زدن مالی را به خریدار دارد و باعث شده است که شخص خریدار پولهایش را از دست بدهد و به صورت قانونی هم مال خریداری شده به او منتقل نشود و در اینجا دو ضرر به خریدار وارد شده است یکی اینکه مال فروخته شده درست است به صورت عادی به او منتقل شده است ولی به صورت رسمی که در قانون پیش فروش پیش بینی شده است منتقل نشده است و دومی اینکه پول خود را از دست داده است و ضرر مالی به او وارد شده

 

 

 

 
۱-میرمحمدصادقی، حسین، چاپ شانزدهم، جرائم علیه اموال و مالکیت، تهران،مجمع علمی فرهنگی مجد،سال۱۳۷۲، صفحه ۹۶٫

است. در پایان بحث عنصر معنوی اینجانب توضیح مختصری را درخصوص “انگیزه”لازم دانسته ام که تفاوت انگیزه بانیت آن است که نیت عبارتست ازقصدبلاواسطه از ارتکاب عمل مجرمانه ولی انگیزه،  هدف مع الواسطه از ارتکاب جرم است.

عموماً انگیزه ارتکاب جرم تأثیری بر مسئولیت کیفری مرتکب ندارد. مثلاً کلاهبرداری از ثروتمندان برای فقرا تغییری در مسئولیت مجرم ایجاد نمی کند.البته قاضی می تواند پس از محکوم کردن حکم به ارتکاب جرم برای تعیین مجازات متناسب وجود انگیزه شرافتمندانه در او را در نظر بگیرد قانون مجازات اسلامی در بند ۳ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی وجود انگیزه شرافتمندانه در مجرم را از زمره جهات مختلفه قضایی دانسته است.

 

 

مبحث دوم : واکنش کیفری

گفتار نخست: واکنش های ماهوی کیفری

الف- مجازاتهای سرکوب گر

 

وجود انواع زندانهای بسته،زندانهای نیمه باز، زندانهای باز، مؤسسات صنعتی و کشاورزی و خدماتی وابسته به زندانها، کانون های اصلاح و تربیت، بیمارستانهای مجرمین غیر مسئول، تبعیدگاههای مجرمین به عادت، مراکز معالجه مجرمین معتاد به استعمال الکل و مواد مخدر و مراکز مراقبت بعد از خروج، نشانگر این حقیقت است که در کشور ما با وجود امکانات محدود، اجرای مجازات حبس با روش های نسبتاً پیشرفته تری انجام می گیرد(۱).

 

دانلود پایان نامه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...